З початку року адресну соціальну допомогу отримали 9 тисяч запоріжців

04.07.2019

З початку року адресну соціальну допомогу отримали 9 тисяч запоріжців

У рамках реалізації завдання «Комплексні заходи по соціальному захисту населення» Міської комплексної програми соціального захисту населення міста Запоріжжя, яка фінансується за кошти бюджету міста, здійснюється підтримка родин з дітьми, осіб з інвалідністю, ветеранів, учасників бойових дій антитерористичної операції, операції Об’єднаних сил, сімей загиблих військовослужбовців та інших категорій.

Всього у 2019 році на комплексні заходи виділено понад 23 млн.грн., планується охопити понад 18 тисяч осіб.

Відповідно до цього завдання надається адресна цільова допомога певним категоріям громадян та адресна допомога за особистими зверненнями мешканців міста.

У І півріччі 2019 року здійснювалися виплати одноразової адресної цільової допомоги, які охоплюють категорію громадян в цілому. Це – діти з інвалідністю, хворі на онкологію, з синдромом аутизм, ДЦП, цукровий діабет, прикуті до ліжка; діти, які мають соціальні хвороби; багатодітні родини, які виховують 5 та більш дітей; особи з інвалідністю по зору, з пересадженими органами; які проходять програмний гемодіаліз; учасники бойових дій та особи з інвалідністю внаслідок Другої світової війни; ветерани визволителі м.Запоріжжя; особи з інвалідністю внаслідок війни з числа учасників бойових дій на території Республіки Афганістан та на території інших держав; сім’ї військовослужбовців, які загинули, померли, пропали безвісті при проходженні військової служби; сім’ї військовослужбовців, загиблих на території Республіки Афганістан та на території інших держав; сім’ї, що втратили годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи; учасники антитерористичної операції, операції Об’єднаних сил та члени сімей загиблих в АТО та інші.

У цьому році було збільшено розмір одноразової адресної цільової допомоги членам сімей загиблих військовослужбовців в локальних війнах; в зоні АТО; у мирний час до 8000 грн.; неповнолітнім дітям, які мають статус члена сім’ї загиблого в АТО – до 12000 грн.; дітям з інвалідністю, хворим на онкологію – до 10000 грн.

Учасники АТО, ООС отримали по 3000 грн., багатодітні родини, які виховують 5 та більше дітей по 2500 грн.; ветерани визволителі по 1800 грн. (І виплата); вдови чорнобильців по 500 грн. (І виплата); інші категорії – 1000 грн.

Адресну допомогу на часткове відшкодування витрат на житлово-комунальні послуги надано 19 сім’ям, які виховують двох дітей з інвалідністю. Допомогу перераховано підприємствам – надавачам послуг.

Реабілітаційну допомогу в басейні отримали 35 жінок після мастектомії.

Адресну цільову допомогу отримали біля 4000 запоріжців на загальну суму 7,9 млн грн.

Також надано матеріальну допомогу за особистими зверненнями до міського та районних управлінь соціального захисту населення біля 5000 громадянам. Сума таких витрат склала понад 5,9 млн грн.

Всього допомогу отримали 9000 мешканців міста, на що витрачено майже 14 млн.грн.