Матеріальну допомогу отримали понад 6 тисяч запоріжців

13.04.2023

Матеріальну допомогу отримали понад 6 тисяч запоріжців

На додаток до існуючих державних соціальних гарантій у м.Запоріжжя розроблена і реалізується Міська комплексна програма соціального захисту населення міста Запоріжжя, яка фінансується за кошти бюджету Запорізької міської територіальної громади.

Один з ключових напрямків програми – це «Комплексні заходи по соціальному захисту населення», які спрямовані на підтримку родин з дітьми, осіб з інвалідністю, ветеранів війни, членів сімей загиблих військовослужбовців, та інших категорій. Відповідно до цього завдання надається адресна цільова допомога окремим категоріям громадян, адресна допомога за особистими зверненнями та здійснюються інші заходи з соціальної підтримки мешканців міста.

Всього у 2023 році на комплексні заходи виділено понад 53 млн. грн.

У І кварталі цього року діти з інвалідністю, хворі на цукровий діабет, з синдромом аутизм, особи з інвалідністю з порушенням зору І та ІІ груп, особи з інвалідністю внаслідок війни з числа учасників бойових дій на території Республіки Афганістан та на території інших держав отримали разову адресну цільову допомогу у розмірі 2000 грн.; діти з інвалідністю, хворі на онкологію – у розмірі 15 тис.грн. Неповнолітнім дітям, які мають статус члена сім’ї загиблого військовослужбовця, одноразово виплачено по 15 тис. грн., дорослим членам сімей загиблих – по 12 тис. грн. Розміри адресної цільової допомоги у цьому році було збільшено. Всього адресну цільову допомогу отримали 2130 запоріжців на загальну суму понад 10,8 млн. грн.

Також надано матеріальну допомогу на проживання або лікування за особистими зверненнями до Департаменту соціального захисту населення міської ради та районних управлінь соціального захисту населення 3864 громадянам. Сума витрат склала понад 6,5 млн. грн.

Разову матеріальну допомогу у розмірі 15 тис.грн надано 35 мешканцям міста, житло яких постраждало внаслідок ракетних обстрілів; 62 особам, житло яких постраждало від ракетних обстрілів, виділено матеріальну допомогу на відшкодування оплати за тепло, на  зазначені допомоги витрачено 948 тис.грн.

У осінньо-зимовий період здійснювалося надання гарячого харчування бездомним особам, на що виділено 96 тис.грн. Пункти харчування працювали у Дніпровському, Комунарському, Олександрівському та Заводському районах.

Завдяки реалізації комплексних заходів у І кварталі 2023 року різні види допомоги отримали 6,2 тисяч громадян, на що спрямовано 19 млн. грн.

Реалізація заходів програми триває.