До уваги одержувачів субсидії, які не є пенсіонерами!

03.10.2019

До уваги одержувачів субсидії, які не є пенсіонерами!

До жовтня поточного року отримувачі субсидій, які не є  пенсіонерами, отримували субсидію готівкою або через платіжну систему «Система  термінових переказів «Швидка копійка» АТ «Ощадбанк», або на картковий рахунок, відкритий в АТ «Ощадбанк».

З жовтня 2019 року субсидія готівкою буде виплачуватися управліннями соціального захисту населення. Для своєчасного отримання субсидії, починаючи з листопада, субсидіанти, які не  є  пенсіонерами,  або які отримують пенсію в іншій адміністративно-територіальній одиниці, мають повідомити управлінню соціального захисту населення реквізити банківського рахунку для перерахування  коштів призначеної субсидії, відкритого в одному із  уповноважених банків.

Якщо у субсидіанта вже відкритий картковий рахунок в АТ «Ощадбанк», він може не відкривати новий рахунок, а лише повідомити його реквізити управлінню соціального захисту населення.

Записатися на прийом можна на зручний час через сайти управлінь соціального захисту населення.

ІНФОРМАЦІЯ

управління соціального захисту населення Запорізької міської ради

щодо роботи зі зверненнями громадян за 9 місяців 2019 року

Станом на 01.10.2019 році до управління надійшло 3028 письмових звернень (за 9 місяців 2018 року – 3381).

Основні питання, які порушували у своїх зверненнях громадяни – надання матеріальної допомоги (звернулось 1752 громадянина, з них задовільнено – 84%) та роз’яснення діючого законодавства стосовно державних соціальних програм (звернулось 994 громадянина, з них – 95% розглянуто та надано відповідні роз’яснення).

За категоріями громадян – найбільше до управління надходили звернення від пенсіонерів, «дітей війни» (35%) та осіб з  інвалідністю (30%).

Кількість повторних звернень, у порівнянні з 2018 роком, збільшилась, так, за 9 місяців 2019 року – 155, за аналогічний період 2018 року – 146. Кількість повторних звернень, на які надаються роз’яснення, зросла у зв’язку зі зміною діючого законодавства, зокрема порядку призначення субсидії.

В управлінні щодня проводиться прийом громадян.

Обладнані та постійно оновлюються стенди для відвідувачів, що містять всю необхідну інформацію з питань соціальної політики.

Управлінням активно використовуються сайти Запорізької міської ради та управління соціального захисту населення Запорізької міської ради, засоби масової інформації для інформування населення щодо питань соціальної політики.