Грошова допомога ветеранам війни у 2019 році

01.04.2019

Грошова допомога ветеранам війни у 2019 році

         Урядом затверджені розміри та порядок виплати щорічної разової грошової допомоги до 5 травня у 2019 році.

В місті Запоріжжя у 2019 році мають право на отримання такої допомоги більш, як 20 тис.осіб.

Виплати разової грошової допомоги будуть проводитись у таких розмірах:

1) особам з інвалідністю внаслідок війни та колишнім малолітнім (яким на момент ув’язнення не виповнилося 14 років) в’язням концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового тримання, визнаним особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин:

I групи – 3 850 гривень;

II групи – 3 400 гривень;

III групи – 2 950 гривень;

2) учасникам бойових дій, постраждалим учасникам Революції Гідності та колишнім неповнолітнім (яким на момент ув’язнення не виповнилося 18 років) в’язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, а також дітям, які народилися у зазначених місцях примусового тримання їхніх батьків, – 1 295 гривень;

3) особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, – 3 850 гривень;

4) членам сімей загиблих і дружинам (чоловікам) померлих осіб з інвалідністю внаслідок війни, дружинам (чоловікам) померлих учасників бойових дій, учасників війни та жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге, – 840 гривень;

5) учасникам війни та колишнім в’язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, особам, які були насильно вивезені на примусові роботи, дітям партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога – 530 гривень.

ДОПОМОГА БАГАТОДІТНИМ СІМ’ЯМ

З 1 квітня 2019 року Урядом України запроваджено виплату батькам багатодітної родини на кожну третю і наступну дитину щомісяця 1700 грн. Виплати здійснюватимуться до поки дитині не виповниться шість років.

Якщо в родині четверо дітей, двом з яких ще немає шести років, держава виплатить на кожну з них по 1700 грн.

Для того, щоб оформити допомогу на дитину, одному з батьків, з ким проживає дитина, слід звернутися до управління  соціального захисту населення Запорізької міської ради за місцем реєстрації або місцем фактичного проживання та подати заяву.

До заяви необхідно додати оригінал та копію посвідчення багатодітної сім’ї та свідоцтва про народження усіх дітей.

Виплати здійснюватимуться через «Укрпошту» чи уповноважений державою банк на соціальні виплати за вибором сім’ї. Якщо сім’я отримує щомісячну допомогу при народженні, вона може надати реквізити банківської картки, на яку зараховуються 860 грн.

Кожна сім’я, яка має посвідчення багатодітної, має можливість з 1 квітня оформити додаткову допомогу на дитину.