Монетизація пільг

14.11.2019

Монетизація пільг

З 1 жовтня 2019 року пільги на оплату житлово-комунальних послуг надаються у грошовій формі. Функціонує два механізми надання пільг: у грошовій безготівковій та грошовій готівковій формі.

Пільги у безготівковій формі призначатимуться усім пільговикам в автоматичному режимі. Безготівкова форма надання пільг передбачає перерахування коштів АТ «Ощадбанк» на рахунки постачальників житлово-комунальних послуг в розрізі пільговиків.

Тим пільговикам, які надали до управління соціального захисту населення номери мобільних телефонів, АТ «Ощадбанк» направляє смс-повідомлення про перерахування коштів.

Враховуючи новий механізм надання пільг в рахунках на оплату житлово-комунальних послуг постачальники послуг будуть вказувати повну суму нарахувань, а після отримання коштів будуть враховувати їх наступного місяця.

Для отримання пільг готівкою пільговики подавали заяви до управлінь соціального захисту населення до 15 жовтня.

Готівкова форма надання пільг передбачає виплату коштів через банківські картки або через АТ «Укрпошта».

Пільговики, які отримують готівку, повинні сплачувати житлово-комунальні послуги в повному обсязі.

Пільговик має повідомляти управління соціального захисту населення  про зміну всіх обставин, які впливають на надання пільг (у разі зміни складу сім’ї, адреси місця проживання,  зміни статусу тощо).