«Муніципальна няня» Умови отримання та розмір виплат

21.02.2019

«Муніципальна няня»

Умови отримання та розмір виплат

В Україні з 1 січня 2019 року почала діяти програма «муніципальна няня». Вона передбачає компенсації батькам за послуги з догляду за дитиною до трьох років.

Головною умовою є те, що «муніципальна няня» має бути оформлена як фізична особа-підприємець або юридична особа, яка має право на надання послуг по догляду за дитиною.

Звертатися слід до управління соціального захисту населення за місцем проживання. Необхідно надати:

заяву про надання компенсації послуги «муніципальна няня»;

копію договору між отримувачем послуги та «муніципальною нянею»;

документи що підтверджують витрати на оплату муніципальній няні послуги з догляду за дитиною (може бути: чек, розрахункова квитанція, виписка з банківського рахунку);

копію свідоцтва про народження дитини;

копію паспорта отримувача компенсації послуги «муніципальна няня»;

документ про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податку заявника;

рішення про встановлення опіки (у разі наявності);

заяву із зазначенням рахунка відкритого у банківській установі на ім’я заявника.

Також щомісяця до 5 числа отримувач послуги має надавати до управління соціального захисту населення документ, що підтверджує оплату послуги «муніципальна няня».

Допомога призначається у розмірі прожиткового мінімуму для дітей віком до шестирічного віку. З січня 2019 року ця сума складає 1626,00грн.

______________________________________________________________

У Запоріжжі учасники АТО отримують матеріальну допомогу

У рамках Міської комплексної програми соціального захисту населення міста Запоріжжя, яка фінансується за кошти бюджету міста у 2019 році продовжується надання одноразової матеріальної допомоги військовослужбовцям – учасникам антитерористичної операції, операції Об’єднаних сил, які отримали статус учасника бойових, особи з інвалідністю внаслідок війни.

Розмір матеріальної допомоги складає 3000 гривень.

У лютому цього року управлінням соціального захисту населення Запорізької міської ради проведено виплату матеріальної допомоги 54 учасникам бойових дій в антитерористичній операції, операції Об’єднаних сил, які мають реєстрацію у місті Запоріжжі та стали на облік в управліннях соціального захисту населення міської ради по районах у січні 2019 року.