Одноразова допомога 1000 гривень

15.04.2020

Про дистанційний прийом

У зв’язку з запровадженням карантинних заходів, управліннями соціального захисту населення Запорізької міської ради по районах міста максимально обмежено особистий прийом громадян та розширено можливість отримання інформації дистанційно. Так, у квітні 2020 року спеціалістами управлінь особисто прийнято 194 особи, в той час як електронною поштою надійшло 341 звернення та  засобами поштового зв’язку – 192.

Дистанційно надано 3663 консультації, з них 3393 – телефоном, 183 – Viber, 16 – Skype, 20 – Facebook, 51 – через офіційні сайти управлінь.

Управління і надалі на період карантину продовжують надавати консультації в on-line режимі.

Всі виплати пільг, субсидій, різних видів державної соціальної допомоги продовжуються автоматично та здійснюються своєчасно і в повному обсязі.

Залишайтеся вдома. Бережіть себе та своїх рідних.

Про одноразову виплату 1000 гривень

Верховна Рада 13 квітня схвалила внесення зміни до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік», що дасть можливість забезпечити проведення у квітні 2020 року виплати одноразової грошової допомоги у розмірі 1000 грн.

Через управління соціального захисту населення зазначену виплату отримають такі категорії:

– одержувачі державної соціальної допомоги особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю (крім осіб з інвалідністю з дитинства та дітей з інвалідністю, які одночасно з цією допомогою отримують пенсію у зв’язку з втратою годувальника або державну соціальну допомогу дитині померлого годувальника, передбачену Законом України «Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю»);

– одержувачі державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю;

 – одержувачі тимчасової державної соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату.

У місті Запоріжжя державною підтримкою будуть охоплені майже 8 тисяч осіб.

Пенсіонери, у яких пенсія менше 5000 грн., таку підтримку (1000 грн.) одержать через органи Пенсійного фонду.