Соціальна підтримка мешканців міста Запоріжжя

07.07.2020

Соціальна підтримка мешканців міста Запоріжжя

У рамках реалізації завдання «Комплексні заходи по соціальному захисту населення» Міської комплексної програми соціального захисту населення міста Запоріжжя, яка фінансується за кошти бюджету міста, здійснюється підтримка родин з дітьми, осіб з інвалідністю, ветеранів, учасників бойових дій антитерористичної операції, операції Об’єднаних сил, сімей загиблих військовослужбовців та інших категорій.

Відповідно до цього завдання надається адресна цільова допомога певним категоріям громадян, адресна допомога за особистими зверненнями та здійснюються інші заходи з соціальної підтримки мешканців міста.

У І півріччі 2020 року управлінням соціального захисту населення Запорізької міської ради проведено виплати одноразової адресної цільової допомоги, які охоплюють категорію громадян в цілому. Це – діти з інвалідністю, хворі на онкологію, з синдромом аутизм, ДЦП, цукровий діабет, прикуті до ліжка; діти, які мають соціальні хвороби; багатодітні родини, які виховують 5 та більш дітей; родини, які виховують 2-х дітей з інвалідністю; особи з інвалідністю по зору, з пересадженими органами, які проходять програмний гемодіаліз; учасники бойових дій та особи з інвалідністю внаслідок Другої світової війни; ветерани визволителі м.Запоріжжя; особи з інвалідністю внаслідок війни з числа учасників бойових дій на території Республіки Афганістан та на території інших держав; сім’ї військовослужбовців, які загинули, померли, пропали безвісті при проходженні військової служби; сім’ї військовослужбовців, загиблих на території Республіки Афганістан та на території інших держав; сім’ї, що втратили годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи; учасники антитерористичної операції, операції Об’єднаних сил та члени сімей загиблих в АТО та інші. Таку адресну цільову допомогу отримали 3736 запоріжців на загальну суму 7,4 млн грн.

Також надано матеріальну допомогу за особистими зверненнями мешканців міста до міського та районних управлінь соціального захисту населення 4215 громадянам. Сума витрат склала понад 6,3 млн грн.

У зв’язку з карантином, спрямованим на запобігання розповсюдженню коронавірусної інфекції, з бюджету міста було виділено 177,2 тис.грн. для закупівлі Запорізьким міським територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг) продуктових наборів для надання маломобільним одиноким особам, яким надається соціальна послуга догляду вдома і сім’ям, в яких виховуються діти з інвалідністю, які відвідують відділення соціальної реабілітації територіального центру.

Всього допомогу у цьому році отримали 9800 мешканців міста, на що спрямовано з бюджету міста понад 14 млн.грн.