Соціальна підтримка мешканців міста у 2020 році

13.01.2021

Соціальна підтримка мешканців міста у 2020 році

 

У м.Запоріжжя розроблена і реалізується Міська комплексна програма соціального захисту населення міста Запоріжжя, яка фінансується за кошти бюджету Запорізької міської територіальної громади.

Одне з ключових завдань програми – це «Комплексні заходи по соціальному захисту населення», які спрямовані на підтримку родин з дітьми, осіб з інвалідністю, ветеранів, учасників бойових дій антитерористичної операції, операції Об’єднаних сил, сімей загиблих військовослужбовців та інших.

Відповідно до цього завдання надається адресна цільова допомога певним категоріям громадян, адресна допомога за особистими зверненнями та здійснюються інші заходи з соціальної підтримки мешканців міста.

Протягом 2020 року управлінням соціального захисту населення Запорізької міської ради проведено 29 виплат одноразової адресної цільової допомоги, які охоплюють категорію громадян в цілому. Таку адресну цільову допомогу отримали 6,7тис. запоріжців, з числа родин з дітьми з інвалідністю, багатодітних родин, осіб з інвалідністю, ветеранів війни, сімей загиблих військовослужбовців та інші, на загальну суму понад 11млн грн.

Надано матеріальну допомогу за особистими зверненнями мешканців міста до міського та районних управлінь соціального захисту населення 7,3тис. громадянам, на загальну суму біля 12,2млн.грн.

У зв’язку з карантином, спрямованим на запобігання розповсюдженню коронавірусної інфекції, було придбано продуктові набори на суму 677,2 тис. грн. для видачі одиноким особам, яким надається соціальна послуга догляду вдома і сім’ям, в яких виховуються діти з інвалідністю та які відвідують відділення комплексної реабілітації дітей з інвалідністю Запорізького міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг).

Новорічні солодкі подарунки отримали понад 8тис. дітей, які потребують особливої уваги та підтримки, на загальну суму 485тис.грн.

Всього у 2020 році різного виду допомогу отримали 24,8тис. мешканців міста, на що спрямовано понад 24,7млн.грн.

Реалізація заходів Міської комплексної програми буде продовжено у цьому році.