Збільшення розміру соціальних стипендій. Надання пільг,субсидій,компенсацій за електроенергіюе

08.02.2021

Збільшення розміру соціальних стипендій

          Управління соціального захисту населення Запорізької міської ради по районах забезпечують перерахування коштів закладам освіти для виплати соціальних стипендій студентам (курсантам).

          Станом на 01.01.2021 в місті Запоріжжя в закладах фахової передвищої та вищої освіти навчається 1072 отримувача соціальної стипендії. 

          У 2020 році соціальних стипендій виплачено на суму 17,4 млн.грн.

          Уряд відповідною постановою з 1 січня 2021 року збільшив розмір соціальних стипендій. Стосується це дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування:

– дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування, які навчаються, до 150% розміру прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку. Із 1 січня 2021 року розмір соціальної стипендії складає 3592,50 грн.;

– після досягнення такими дітьми 18 років – до 150% розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого на початок відповідного календарного року. Із 1 січня 2021 року – 3405,00 грн.;

– особи, які у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків, якщо вони померли/оголошені померлими, загинули або пропали безвісти, отримують виплату соціальної стипендії в період навчання у розмірі – 3405,00 грн.

            До збільшення розмір соціальних стипендій зазначених вище категорій осіб складав – 2360,00 грн.

Надання пільг, субсидій, компенсації за електроенергію

Управління соціального захисту населення по районах міста при підвищенні тарифів на житлово-комунальні послуги здійснюють перерахунки житлових субсидій та нарахування пільг автоматично без звернення громадян.

В січні 2021 року з підвищенням тарифів на газопостачання та зі зміною тарифів на електропостачання  управліннями було перераховано розмір житлових субсидій та пільг усім  отримувачам житлової субсидії та пільговикам.

У зв’язку з відміною знижених тарифів на електроенергію, Урядом прийнято постанову про надання компенсації деяким категоріям споживачів електричної енергії за лютий – квітень 2021року.

Компенсація надається, тим хто не отримує субсидію, з числа:

– мешканців житлових будинків (квартир, гуртожитків), обладнаних електроопалювальними установками;

– мешканців багатоквартирних будинків  не газифікованих природним газом і в яких відсутнє централізоване теплопостачання;

– багатодітних, прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу.

          Компенсація надається шляхом перерахування коштів ТОВ «Запоріжелектропостачання» на особові рахунки споживачів електроенергії.     Інформація про надану компенсацію має бути відображена у платіжному документі (рахунку) та в особистому кабінеті споживача.