Соціальна підтримка мешканців міста Запоріжжя

06.07.2021

Соціальна підтримка мешканців міста Запоріжжя

У рамках реалізації завдання «Комплексні заходи по соціальному захисту населення» Міської комплексної програми соціального захисту населення міста Запоріжжя, яка фінансується за кошти бюджету Запорізької міської територіальної громади, здійснюється підтримка родин з дітьми, осіб з інвалідністю, ветеранів, учасників бойових дій антитерористичної операції, операції Об’єднаних сил, сімей загиблих військовослужбовців, та інш.

Всього у 2021 році на комплексні заходи виділено понад 27 млн. грн.

Відповідно до цього завдання надається адресна цільова допомога окремим категоріям громадян, адресна допомога за особистими зверненнями та здійснюються інші заходи з соціальної підтримки мешканців міста.

У І півріччі 2021 року управлінням соціального захисту населення Запорізької міської ради проведено виплати одноразової адресної цільової допомоги, які охоплюють категорію громадян в цілому. Це – діти з інвалідністю, хворі на онкологію, з синдромом аутизм, ДЦП, цукровий діабет, прикуті до ліжка; багатодітні родини, які виховують 5 та більш дітей; родини, які виховують 2-х дітей з інвалідністю; особи з інвалідністю по зору, з пересадженими органами, які проходять програмний гемодіаліз; учасники бойових дій та особи з інвалідністю внаслідок Другої світової війни; ветерани визволителі м.Запоріжжя; особи з інвалідністю внаслідок війни з числа учасників бойових дій на території Республіки Афганістан та на території інших держав; сім’ї військовослужбовців, які загинули, померли, пропали безвісті при проходженні військової служби; сім’ї військовослужбовців, загиблих на території Республіки Афганістан та на території інших держав; сім’ї, що втратили годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи; учасники антитерористичної операції, операції Об’єднаних сил та члени сімей загиблих в АТО та інші. Таку адресну цільову допомогу отримали 3661 запоріжців на загальну суму 7,3 млн грн.

Також надано матеріальну допомогу за особистими зверненнями мешканців міста до міського та районних управлінь соціального захисту населення 4980 громадянам, на суму 8,8 млн грн.

Завдяки реалізації комплексних заходів у цьому році різні види допомоги отримали 8,8 тисяч громадян, на що спрямовано 16,4 млн. грн.