Минулоріч матеріальну допомогу від міста отримали понад 17 тисяч запоріжців

05.01.2022

Минулоріч матеріальну допомогу від міста отримали понад 17 тисяч запоріжців

У 2021 році продовжувалася реалізація Міської комплексної програми соціального захисту населення міста Запоріжжя, яка фінансується за кошти бюджету Запорізької міської територіальної громади.

Одне з ключових завдань програми – це «Комплексні заходи по соціальному захисту населення», які спрямовані на підтримку родин з дітьми, осіб з інвалідністю, ветеранів, сімей загиблих військовослужбовців та інших.

Відповідно до цього завдання надається адресна цільова допомога певним категоріям громадян, адресна допомога за особистими зверненнями та здійснюються інші заходи з соціальної підтримки мешканців міста.

Протягом минулого року управлінням соціального захисту населення Запорізької міської ради проведено 29 виплат адресної цільової допомоги, які охоплюють категорію громадян в цілому. Таку адресну цільову допомогу отримали 6,4 тис. запоріжців, з числа родин з дітьми з інвалідністю, багатодітних родин, осіб з інвалідністю, ветеранів війни, сімей загиблих військовослужбовців та інші, на суму 10,7 млн грн.

Надано матеріальну допомогу за особистими зверненнями мешканців міста до міського та районних управлінь соціального захисту населення понад     8 тис. громадянам, на загальну суму 14,8 млн.грн.

У осінньо-зимовий період здійснювалося надання гарячого харчування маргінальним групам населення, на що виділено 115 тис.грн. Пункти харчування працювали у Дніпровському, Комунарському, Олександрівському та Заводському районах.

До новорічних свят солодкі подарунки отримали 2720 дітей, які потребують особливої уваги та підтримки.

Всього у 2021 році різного виду допомогу отримали 17,7 тисяч мешканців міста, з бюджету міста було спрямовано понад 27 млн.грн.

Реалізація заходів Міської комплексної програми буде продовжено у цьому році.