Щодо матеріальної допомоги на придбання водонагрівача

04.08.2022

Щодо матеріальної допомоги на придбання водонагрівача

У рамках Міської комплексної програми соціального захисту населення міста Запоріжжя, яка фінансується з бюджету Запорізької міської територіальної громади, передбачено надання одноразової матеріальної  допомоги на придбання водонагрівача (бойлера) найбільш вразливим верствам населення міста.

Розмір матеріальної допомоги складає 6000 гривень.

Виплата матеріальної допомоги здійснюється управліннями соціального захисту населення Запорізької міської ради по районах.

Право на отримання матеріальної допомоги мають особи, у яких є реєстрація у місті Запоріжжі та відносяться до таких категорій:

  1. З урахуванням доходів – отримувачі субсидій та пільг, у яких середньомісячний сукупний дохід на одного члена сім’ї, врахований при розрахунку пільг на наступний рік та субсидії на опалювальний сезон, не перевищує 2 розмірів встановленого законом на 01.01.2022 прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць (4786 грн.).

Матеріальна допомога надається за списками щодо отримувачів субсидій та пільг, які не мають водонагрівача (бойлера), наданими Концерном «Міські теплові мережі» до управління соціального захисту населення Запорізької міської ради по району. Виплата здійснюється автоматично, особистої присутності в управлінні не потребує.

  1. Окремі категорії громадян без урахування доходів за особистим зверненням, а саме:

родини, які виховують 2-х та більше дітей з інвалідністю;

родини, в яких дітей з інвалідністю виховують батьки з інвалідністю;

особи, які отримують соціальну послугу догляд вдома в Запорізькому міському територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг).

Підставою для розгляду питання про надання матеріальної допомоги є заява громадянина до управління соціального захисту населення Запорізької міської ради по району.

До заяви додаються такі документи:

копія паспорту громадянина України (ID-картки) заявника;

копія довідки про присвоєння ідентифікаційного номера заявника (крім осіб, які мають відмітку в паспорті про відмову від прийняття такого номера) за умови відсутності інформації про такий номер у паспорті в формі ID-картки;

документ або його копія, що підтверджує відповідну категорію особи;

у разі необхідності інші документи.

Виплати здійснюються через АТ «Ощадбанк» або поштовим переказом, про що отримувачі будуть поінформовані СМС-повідомленнями.