Надання реабілітаційної допомоги жінкам з інвалідністю та жінкам, хворим на онкологію (після мастектомії)

08.11.2022

У Запоріжжі розпочалося надання гарячого харчування бездомним особам

У рамках Міської комплексної програми соціального захисту населення розпочалося надання гарячого харчування маргінальним групам населення у осінньо-зимовий період. У 2022 році у бюджеті Запорізької міської територіальної громади на харчування цієї категорії громадян було передбачено 156,245 тис.грн.

Пункти гарячого харчування розпочали роботу у листопаді 2022 року в Заводському, Олександрівському, Дніпровському та Комунарському районах.

Робота пунктів харчування організовується управліннями соціального захисту населення Запорізької міської ради по районах, відповідно до встановленого графіку та буде продовжена у січні, лютому 2023 року.

Надання реабілітаційної допомоги жінкам з інвалідністю та жінкам, хворим на онкологію (після мастектомії)

У рамках Міської комплексної програми соціального захисту населення міста Запоріжжя управлінням соціального захисту населення Запорізької міської ради здійснюється захід щодо надання реабілітаційної допомоги жінкам з інвалідністю та жінкам, хворим на онкологію (після мастектомії). Послуги з реабілітаційної допомоги надаються на базі басейну «Спартак» Класичного приватного університету та складаються з 15 занять лікувальної гімнастики на воді. Завдяки цим заняттям поліпшується розвиток моторики рук жінок з інвалідністю та жінок, хворих на онкологію (після мастектомії), що позитивно впливає на загальне самопочуття. У цьому заході управління активно співпрацює з Запорізькою міською громадською організацією осіб з інвалідністю «Переможемо рак». Реабілітаційну допомогу в цьому році вже отримали 24 жінки. З 7 листопада 2022 року реабілітацію розпочали ще 12 жінок.

На виконання цього заходу в бюджеті Запорізької міської територіальної громади у 2022 році передбачено понад 49 тис.грн.